Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Τουρκία, όπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι με τις οικογένειές τους βρίσκονται κάτω από το όριο της πείνας, το θέμα με το υπερπολυτελές θέρετρο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η εξοχική κατοικία του Ερντογάν, έχει κατασκευαστεί εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο μόλις τώρα ο αρχιτέκτονας,  έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του «παλατιού» με τα 300 δωμάτια, τις πισίνες και την ιδιωτική παραλία.

Φωτογραφίες από το εξοχικό Ερντογάν στη Μαρμαρίδα έδειξε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πρόεδρος Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος μιλώντας για τα μέτρα λιτότητας στο δημόσιο και για τα παιδιά που πάνε νηστικά για ύπνο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα tourkikanea, σε ομιλία που έκανε στην κοινοβουλευτική ομάδα, του κόμματός του ο Κιλιτσντάρογλου, τόνισε:

«Αυτή είναι η εγκύκλιος εξοικονόμησης πόρων που δημοσίευσε ο Ερντογάν. Ένα νέο παλάτι! Βγάζει τέτοιες οδηγίες αλλά εξαιρεί τον εαυτό του… Γίνε παράδειγμα για το λαό σου. Έχει 13 αεροσκάφη, έχει στόλο με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα. Χάνουμε τα λογικά μας. Τα παιδιά στη χώρα πάνε να κοιμηθούνε πεινασμένα, κοιτάξτε το κέφι που έχει ο πρόεδρος».

Σημειώνεται ότι η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας είναι δραματική. Ο επίσημος πληθωρισμός βρίσκεται στο 17,53% ωστόσο οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καταγγέλλουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40% και η κυβέρνηση το αποκρύπτει για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.