Το κατώφλι του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο πέρασε ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης μετά από οκτώ μήνες που παρέμενε φυγόποινος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται όχι μόνο ισχυρό στέλεχος του ναζιστικού μορφώματος αλλά και ο πιο στενός συνεργάτης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, με τον οποίο είναι συνιδρυτές της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον τέταρτο όροφο του Εφετείου προκειμένου να εκτελεστεί η ποινή του και να του επιδοθεί το φυλακιστήριο.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε στο Εφετείο με αυτοκινητοπομπή, με τα οχήματα να έχουν φιμέ τζάμια.

   

Διαβάστε επίσης:

Στο δρόμο για τις φυλακές Δομοκού

Ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, όλα, όμως, δείχνουν πως θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνται και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Περικλή Σταυριανάκη, ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού.

Όπως είπε, ο Παππάς ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω. «Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Νωρίτερα, ο κ. Σταυριανάκης, μιλώντας στο Open, είπε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες, και τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.

«Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα. Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες. Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.