Για την γνωριμία του με τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή και διαρρήκτη της Εθνικής Πινακοθήκης μιλάει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γνωστός επιμελητής εκθέσεων, εικαστικός καλλιτέχνης και μουσειολόγος Μιχαήλ Ρωμανός.

«Το έχω δει το στιγμιότυπο και έχω σοκαριστεί όπως όλοι οι άνθρωποι των τεχνών. Έπρεπε από την Εθνική Πινακοθήκη να έχουν τοποθετηθεί δύο καβαλέτα, ώστε να τοποθετηθούν πάνω τους τα έργα τέχνης και να έχουν μία ασφάλεια. Σοκαρίστηκα όταν είδα τον διάσημο πίνακα του Πικάσο να πέφτει στο πάτωμα. Δεn θα μπορούσα να αντιληφθώ ποτέ ότι κάποιος θα έπιανε το συγκεκριμένο πίνακα με γυμνά χέρια. Έπρεπε οπωσδήποτε να φοράει γάντια για την προστασία του πίνακα» είπε ο κ. Ρωμανός αναφορικά με την πτώση του πίνακα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μήνα πριν γίνει η κλοπή, αρχές Δεκεμβρίου του 2011 «είχα έκθεση σε κεντρική αίθουσα στο Κολωνάκι. Στα εγκαίνια της έκθεσης, μέσα στον κόσμο, εμφανίστηκε ο συγκεκριμένος κύριος που ήταν καλοντυμένος, με όμορφο στυλ. Έδειχνε άτομο που θα μπορούσε κάποιος να πει ότι κινείται άνετα στο χώρο της τέχνης».

Όπως ισχυρίζεται, τού συστήθηκε ως άνθρωπος των τεχνών. «Είπε ότι αγαπάει τη ζωγραφική και την τέχνη γενικότερα. Αυτό έγινε ένα μήνα πριν την κλοπή. Τον άνθρωπο αυτό δεν τον ξαναείδα ποτέ, μόνο εκείνη την ημέρα, που μιλήσαμε ελάχιστα».

Δείτε όσα είπε