Η Skoda αποκάλυψε τα επόμενα ηλεκτρικά βήματά της τα οποία συνοψίζονται στο λανσάρισμα τριών νέων, αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλων τα οποία αναμένονται έως το 2030.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της Skoda, Τhomas Schaffer ο οποίος σημείωσε ότι τα τρία νέα μοντέλα θα είναι μικρότερα σε μέγεθος και πιο προσιτά από το ήδη γνωστό Enyaq με στόχο η τσεχική φίρμα να κατακτήσει από 50-70% μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτροκίνητων έως το 2030.

Αφετηρία για τα τρία νέα μοντέλα θα αποτελέσει η πολυχρηστική αρχιτεκτονική του ομίλου VW, ΜΕΒ στην σημερινή γνωστή εκδοχή της αλλά και σε μια μικρότερη η οποία ήδη εξελίσσεται από το Group και προορίζεται ως βάση για ηλεκτρικά supermini διαφορετικών τύπων αμαξωμάτων.

Αυτό που επίσης έχει διαρρεύσει είναι το όνομα του ενός από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει η Skoda και το οποίο θα πάρει την μορφή ενός SUV αντίστοιχου μεγέθους με το Karoq και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ονομάζεται Elroq ακολουθώντας την γνωστή πολιτική της φίρμας που θέλει τα SUV της να καταλήγουν στο γράμμα «Q» και τα ηλεκτρικά της να ξεκινούν με το γράμμα «Ε».

Τα τρία νέα μοντέλα αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική της Skoda να περιστείλει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% έως το 2030 αν και προς το παρόν δεν έχει οριοθετήσει τη διακοπή εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης όπως έχουν κάνει πολλές άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Audi με την οποία ως γνωστόν μοιράζονται την ίδια στέγη.