Σήμερα για τις 11:00 έχει προγραμματιστεί η απολογία του καθαιρεθέντα ιερέα για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη κατά μητροπολιτών.

Ο 37χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ωστόσο έλαβε προθεσμία για την απολογία του σήμερα.

Κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια, ενώ έφευγε με το περιπολικό φώναξε ότι «δεν υπάρχει εκκλησιαστική Δικαιοσύνη».

Το χρονικό της επίθεσης

Σημειώνεται πως η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, το οποίο εξέταζε έφεση που είχε καταθέσει ο δράστης για την καθαίρεσή του.

Όταν του ανακοινώθηκε πως η έφεσή του απορρίπτεται, ο 37χρονος έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες, ενώ τραυματίστηκαν και οι δικηγόροι του αλλά και ένας αστυνομικός που ήταν στον χώρο.

Ο δράστης είχε μαζί του δύο μπουκάλια, ωστόσο πρόλαβε να ρίξει μόνο το ένα, καθώς ένας αστυνομικός έπεσε πάνω του και τον ακινητοποίησε. Το δεύτερο μπουκάλι, περιεκτικότητας 96% σε θεϊκό οξύ, βρέθηκε άθικτο μέσα στην τσάντα του.