Για το απίστευτο περιστατικό με την επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη που αναστάτωσε όλη την εκκλησία, μιλούν στο MEGA οι ίδιοι οι τραυματίες.

Ειδικότερα, ο 37χρονος ιερέας που σκόρπισε τον τρόμο στη Μονή Πετράκη χωρίς ράσα και φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι, βγαίνει από το γραφείο του εισαγγελέα.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή, για την επίθεση με καυστικό υγρό σε 7 Μητροπολίτες.

Το σκηνικό που έλαβε στη Μονή Πετράκη θυμίζει θρίλερ.

Επτά μητροπολίτες πέφτουν θύματα του ρασοφόρου με το καυστικό υγρό και τώρα προσπαθούν να συνέλθουν. Ο μόνος που παραμένει στο νοσοκομείο ΚΑΤ για περαιτέρω νοσηλεία είναι ο γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου , αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

«Έλιωσαν τα πάντα πάνω μου»

Τα ράσα λειτούργησαν ως ασπίδα αναφέρει συγκλονισμένος ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός που ήταν και ο πρώτος που δέχθηκε το καυστικό υγρό.

Και ο μητροπολίτης Άρτης βρέθηκε στο επίκεντρο του βιτριολικού ραντίσματος. Ήμουν τυχερός θα πει αφού απέφυγε τα χειρότερα.

Οι λόγοι που αποφεύχθηκε η τραγωδία

Το βέβαιο είναι ότι 4 παράγοντες συνέβαλαν καθοριστικά και τελικά αποφεύχθηκε μια τραγωδία.

Ο Πρώτος είναι ότι ο 37χρονος ιερέας δεν στόχευσε με το καυστικό υγρό σε έναν ή 2 ιεράρχες αλλά σε όλους όσοι ήταν στα έδρανα. Μικρές ποσότητες δηλαδή προς όλους με τον όγκο του υγρού που εκτόξευσε να είναι λίγος

Ο δεύτερος είναι η αντανακλαστική κίνηση που έκαναν αρκετοί να καλύψουν με τα χέρια τους τα πρόσωπα τους.

Τα ράσα και οι μάσκες ήταν ο τρίτος παράγοντας. Λειτούργησαν προστατευτικά με αποτέλεσμα τα τραύματα να μην είναι σοβαρά

Και τέλος ο 4ος ήταν ο αστυνομικός φρουρός που ακούγοντας τις φωνές μπήκε στην αίθουσα και συνέλαβε τον ιερέα πριν χρησιμοποιήσει όλο το καυστικό υγρό που είχε και στα δύο μπουκάλια.

Στην αρχή οι ιεράρχες πίστευαν πως τους πέταγε νερό ή λάδι προκειμένου να τους χλευάσει, ωστόσο λίγο μετά τα ράσα τους άρχισαν να λιώνουν.

Αστυνομικοί εντόπισαν την ιστοσελίδα που είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, από την ανάκτηση περιηγήσεων στο κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για θειικό οξύ 96% καθαρότητας, που επισημαίνεται πως η αγορά είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση και διατίθεται με πιστοποιητικό εργαστηρίου εταιρείας.

Πλέον ο ρουχισμός των Μητροπολιτών και άλλα αντικείμενα με το καυστικό υγρό βρίσκονται στην κατοχή των Αρχών για να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή του.

Ο 37χρονος θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας.