Ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-25 ετών στην «Κάρτα Ελευθερίας» που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της οποίας παρέχεται το κουπόνι των 150 ευρώ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μετά την ανακοίνωση της επιδότησης των νέων οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα υπερδιπλασιάστηκαν καθώς χθες κλείστηκαν 18.000 ραντεβού.

Οι ίδιες πηγές του Μαξίμου διευκρινίζουν πως ήταν η πρώτη ημέρα και είναι νωρίς για μια σαφή εικόνα, ωστόσο, δεν παύει να είναι μια θετική ανταπόκριση.

Tο «Freedom Pass» είναι μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για την οποία κάθε νέος 18-25 θα μπορεί να λαμβάνει μετά την πρώτη δόση του εμβολίου και θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού κ.ά.

Η απόφαση ελήφθη καθώς το ποσοστό των νέων ηλικίας 18-25 που είχαν προσέλθει έως τώρα να εμβολιαστούν ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς παράλληλα έχει εμφανιστεί και ο κίνδυνος της μετάλλαξης «Δέλτα» που όλες οι έρευνες δείχνουν πως χτυπάει περισσότερο τις νεότερες ηλικίες και ειδικά τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις εν λόγω ηλικίες (18-25) είχε προσέλθει έως τώρα μόλις το 18,2%, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να υπάρξει επιπλέον κίνητρο.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συναυλίες και ο ενδιαφερόμενος θα την αποκτά μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, μέσω αίτησης στην πλατφόρμα gov.gr. Ακολούθως θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες. Η κάρτα αναμένεται να είναι έτοιμη στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.