Κορυφώνεται η αγωνία της οικογένειας και των συγγενών του 21χρονου Έλληνα ομογενή,  με καταγωγή από την Ξάνθη, του οποίου το όνομα βρίσκεται στη λίστα των 152 αγνοουμένων μετά τη ξαφνική κατάρρευση της δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

Ο 21χρονος, σύμφωνα με τους συγγενείς του, είναι 21 χρονών και είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στην πολιτεία του Τενεσί.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Tέξας.

Αγωνιά ο πατέρας του

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρόνου, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Ο 21χρονος επρόκειτο να γυρίσει σπίτι του την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ABC13, οι δύο άντρες φέρεται να βρίσκονταν στον 8ο όροφο του κτιρίου.

Ο 55χρονος Κώστας Γιαννιτσόπουλος, πατέρας του αγνοούμενου ομογενή, βρίσκεται μαζί με την γυναίκα του και την κόρη τους ήδη στο Μαϊάμι ψάχνοντας για τον γιο τους στα νοσοκομεία και παρακολουθώντας τις έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Ο 21χρονος ομογενής, όπως αποκάλυψαν συγγενείς του, σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Θα ταξίδευαν οικογενειακώς για Ελλάδα

«Το τελευταίο που περιμένει κανείς σε ένα τέτοιο γεγονός σε ένα τόσο μακρινό μέρος είναι να επηρεάζει άτομα που έχουν καταγωγή από την Ελλάδα και μάλιστα ένα μικρό χωριό. Είναι μια οικογένεια γνωστή στην περιοχή, όπως γίνεται στις μικρές κοινωνίες. Ο παππούς του νεαρού είναι ένας από τους ευεργέτες του οικισμού, έχει δωρίσει το εντευκτήριο. Δεν έχουμε επικοινωνήσει με την οικογένεια. Το μάθαμε το προηγούμενο 24ωρο. Φέτος είχαν σκοπό να ταξιδέψει όλη η οικογένεια στη Μάνδρα», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο Παναγιώτης Μπαρδάκης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας Ξάνθης, από όπου κατάγεται η οικογένεια του νεαρού.