Το μεγαλύτερο μοντέλο ταμπλέτας που έχει λανσάρει έως σήμερα η Apple είναι το iPad Pro των 12,9 ιντσών ενώ νεότερες αναφορές θέλουν την εταιρεία να σχεδιάζει για το προσεχές μέλλον μοντέλα με ακόμη μεγαλύτερες οθόνες.

Σύμφωνα με το Power On του Bloomberg, η Apple βρίσκεται σε μία διαδικασία διερεύνησης μοντέλων iPad με ακόμη πιο μεγάλη διαγώνιο οθόνης. Προς το παρόν η εταιρεία απλά εξετάζει τις επιλογές της και ένα πιθανό νέο προϊόν ίσως χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Υπενθυμίζεται ότι η Apple λανσάρισε το αρχικό iPad Pro το 2015, με την οθόνη των 12,9 ιντσών, και έκτοτε δεν έχει «κινηθεί» πάνω από αυτό το όριο.

Πάντως, το Bloomberg προβλέπει ότι το iPad Pro θα υποστεί έναν ανασχεδιασμό εντός του 2022, πιθανότατα με γυάλινη επικάλυψη στην πλάτη της ταμπλέτας ώστε να μπορεί να υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Ωστόσο, προς το παρόν δεν αναμένεται αλλαγή της οθόνης.

Σε κάθε περίπτωση ένα ακόμη μεγαλύτερο iPad ενέχει πάντα έναν βαθμό ρίσκου για την Apple. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι το iPad Pro είναι ήδη πολύ μεγάλο ειδικά όταν χρησιμοποιείται αυτόνομα, χωρίς την προσθήκη πληκτρολογίου που να το μετατρέπει σε υβριδικό laptop. Με αυτή τη λογική ένα ακόμη μεγαλύτερο μοντέλο θα ήταν ακόμη πιο άβολο στη χρήση.

Παράλληλα, το λειτουργικό σύστημα iPadOS δεν εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες του hardware των υπαρχόντων iPad, άρα μία επέκταση της οθόνης δεν προσέθετε κάτι ουσιαστικό στις δυνατότητές του.

Σε κάθε περίπτωση η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που οραματίζεται μεγαλύτερα tablets. Η Samsung φέρεται να εξετάζει και αυτή ένα tablet με διαγώνιο οθόνης στις 14,6 ίντσες που θα ξεπερνάει άνετα σε διαστάσεις τις 12,4 ίντσες του συμβατικού Galaxy Tab S7. Υπενθυμίζεται ότι η κορεατική εταιρεία έχει λανσάρει και τη σειρά Galaxy View με διαγώνιο οθόνης που ξεπερνάει και τις 18 ίντσες.