«Δεν διώχνουν από την Εκκλησία ιερείς που κάνουν πολύ χειρότερα κι απομακρύνουν εμένα. Θυμηθείτε το βίντεο με άλλον ιερέα που ασελγεί σε νεαρό στην Πλάκα το οποίο είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο»

Αυτός ήταν ο μόνιμος ισχυρισμός, μιλώντας σε στελέχη της ΕΛΑΣ, του 37χρονου ιερέα που πραγματοποίησε χθες την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό εξι μητροπολιτών , του γραμματέα των συνοδικών δικαστηρίων κι άλλων τριών ατόμων.

Ο  37χρονος δράστης δεν φέρεται να μιλούσε για «κακή κρίση» των μητροπολιτών για τα αδικήματα που του καταλογίζονταν (ναρκωτικά, μαστροπεία) ούτε κι αρνείτο ότι τα έπραξε. Όμως εμφανιζόταν οργισμένος με βάση την διαφορετική μεταχείριση που πίστευε ότι είχε με άλλες παρανομίες ανθρώπων της εκκλησίας.

Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές η επίθεση του 37χρονου ιερέα διήρκεσε περίπου 15 δευτερόλεπτα με τον ίδιο να σκορπά με μπουκάλι δύο λίτρων(ΣΣ το είχε κρυμμένο σε τσάντα με τα  έγγραφα του) το καυστικό υγρό «παρελαύνοντας» μπροστά από τις θέσεις των μητροπολιτών, μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Φωνάζοντας για «άθεους», «αντίχριστους» κ.λπ. ρίχνοντας σχεδόν όλο το υγρό κι έχοντας στο σχέδιο του, να μπορέσει να διαφύγει γρήγορα πεζή από την μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με αναφορές του, είχε έλθει με λεωφορείο από την Βέροια και είχε διανυκτερεύσει σε σπίτι συγγενούς του στους Αγίους Αναργύρους.