Κρύα σούπα από ντομάτα και φράουλα με μους φέτας

Δροσερή, πεντανόστιμη και έτοιμη στο πι και φι.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 15′

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

600 γρ. ντομάτες, ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες

100 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, ξεσποριασμένες

400 γρ. φράουλες

10 φύλλα βασιλικού

60 ml νερό

50 ml ελαιόλαδο

30 γρ. μηλόξιδο

10 σταγόνες ταμπάσκο

Αλάτι

Για τη μους φέτας

200 γρ. φέτα σκληρή

100 γρ. κρέμα γάλακτος

45 γρ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τις ντομάτες, την πιπεριά, τις φράουλες, τον βασιλικό και το νερό. Περνάμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το ταμπάσκο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Μους φέτας: Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Σερβίρουμε την παγωμένη σούπα στα πιάτα και στο κέντρο βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά από τη μους. Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και αγουρέλαιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk