Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 5΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

50 γρ. αφυδατωμένες νιφάδες καρότου (σε καταστήματα μπαχαρικών)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μακρύκοκκο ρύζι, βρασμένο (θα χρειαστούμε περίπου 200 γρ. ωμό ρύζι)

1 κ.γ. μαραθόσπορο

2 μεγάλα αβγά

1 κ.σ. σόγια σος, με λίγο αλάτι

2 κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε τον αρακά και το καρότο σε ένα μπολ, και ρίχνουμε από πάνω μισό λίτρο ζεστό νερό. Αφήνουμε για 5΄. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε γουόκ, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι και τον μαραθόσπορο, και τα σοτάρουμε για 2΄, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με τη σόγια σος. Με ένα ξύλινο κουτάλι τραβάμε το ρύζι περιφερειακά του σκεύους. Ρίχνουμε στο κέντρο το μείγμα των αβγών και ψήνουμε ανακατεύοντας για 2΄, να μαγειρευτούν και να σπάσουν σε κομμάτια. Φέρνουμε στο κέντρο το ρύζι και τον αρακά με τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 1΄, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.