Προετοιμασία 10΄ Αναμονή τουλάχιστον 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

Για την πανακότα

400 ml γάλα καρύδας

3½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι

1 κ.γ. άγαρ άγαρ σε σκόνη

½ λοβός φυσικής βανίλιας

Λάδι καρύδας, για τα φορμάκια

Για τον πουρέ φράουλας

15-20 φρέσκες φράουλες

7-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου + επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το γάλα καρύδας με το σιρόπι σφενδάμου ή το πετιμέζι και το άγαρ άγαρ σε μια μεσαία κατσαρόλα. Σκίζουμε, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, τον λοβό βανίλιας κατά μήκος στη μέση και με τη λάμα του μαχαιριού τον γδέρνουμε για να πάρουμε τα σποράκια του. Τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με έναν αβγοδάρτη. Αλείφουμε με λάδι καρύδας 8 φόρμες για μάφιν και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα μας. Βάζουμε τις πανακότες στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν εντελώς.

Πουρές φράουλας: Καλό είναι να τον ετοιμάσουμε λίγο πριν από το σερβίρισμα. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Αν δεν σερβίρουμε αμέσως, βάζουμε τον πουρέ στο ψυγείο για να διατηρηθεί φρέσκος.

Ξεφορμάρουμε τις πανακότες βουτώντας στιγμιαία τις θήκες σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τες σε πιάτα. Σερβίρουμε με πουρέ φράουλας και διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.