Εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Μιλώντας στο CNN Turk, απειλεί τους Έλληνες πως θα «πνιγούν» και πάλι, όπως το 1922 στη Σμύρνη.

«Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922. «Αλλάχ Αλλάχ» και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά» τονίζει ο Τζασίν, στο απόσπασμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Μάλιστα, ο σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κεφάλα», αναφέροντας πως κατά τη δικτατορία του 1967 ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, μέσω Τουρκίας. «Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε».

Δείτε το απόσπασμα