Στο κλίμα των ημερών, και όπως ήταν αναμενόμενο οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα με ένα θέμα στην Έκθεση που αφορούσε το μέλλον της ανθρωπότητας και τους προβληματισμούς που γεννιούνται από τον συνδυασμό τεχνολογικών εξελίξεων και απειλών που κατά καιρούς παρουσιάζονται για το ανθρώπινο είδος.

Σύνθετο αλλά αναμενόμενο θέμα το οποίο θεωρείται ότι οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπόρεσαν να προσεγγίσουν με άνεση.

Τα θέματα στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία από το Φροντιστήριο Ορόσημο

Η εκτίμηση των θεμάτων στην Νεοελληνική Γλώσσα από το Φροντιστήριο Ορόσημο

Προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

«Η κατάρρευση των μεγάλων αφηγήσεων για το μέλλον, οι ολοκληρωτισμοί του 20ού αιώνα και η ανάδυση σοβαρών παγκόσμιων απειλών ύψωσαν μαύρο τείχος στο αύριο, δίνοντας θέση μόνο στα ατομικά οράματα, συρρίκνωσαν όλες τις προσδοκίες στο τώρα. Όμως, η τελευταία κρίση κατάφερε ένα απροσδόκητο πλήγμα στο παρόν και στη λατρεία του, θυμίζοντας ότι το μέλλον νοηματοδοτεί κάθε μας πράξη, η απαλοιφή του σημαίνει και απαλοιφή όλης της παρελθούσας ανθρώπινης εμπειρίας» αναφέρεται στο κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους.

Το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά» ήταν το κείμενο στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών στη Νεοελληνική Γλώσσα, συνδυαστικά με ένα δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη με τα Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία κατευθύνσεως, ενώ ολοκληρώνονται στις 22 του μήνα για την μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή δηλαδή των υποψηφίων του Γενικού Λυκείου.

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 28 του μήνα