Αρνί στη λαδόκολλα με χαλούμι, μανιτάρια και δαμάσκηνα

Το χαλούμι που λιώνει στο φούρνο δίνει ξεχωριστή νότα στο νοστιμότατο έδεσμα.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 4 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

1½ κιλό αρνί χωρίς κόκαλο (ζητούμε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε μερίδες)

100 ml ελαιόλαδο

20 εσαλότ ολόκληρα ή, αν δεν βρούμε, μικρά κόκκινα κρεμμύδια

10 καφέ μανιτάρια, κομμένα στα 4

10 λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4

2 σκελίδες σκόρδου

10 δαμάσκηνα κομμένα στη μέση

2 κ.σ. μουστάρδα

150 ml χυμός λεμονιού

500 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο

1 κ.σ. δεντρολίβανο

200-250 γρ. χαλούμι, σε μεγάλους κύβους

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (σε δόσεις), να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ταψί πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας.

Σοτάρουμε σε 2-3 κ.σ. από το ελαιόλαδο τα εσαλότ, τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί με το κρέας. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τυλίγουμε το φαγητό με τη λαδόκολλα, σαν καραμέλα. Ψήνουμε για 4 ώρες, τα τελευταία 40 λεπτά προσθέτουμε το χαλούμι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk