Αρακάς λεμονάτος με μάραθο και ψητό καλαμάρι

Γνωρίζουμε ήδη πόσο ταιριάζει ο αρακάς με το μάραθο. Μαθαίνουμε τώρα πόσο τα απογειώνει το καλαμάρι!

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20’ Μαγείρεμα 40’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

40 γρ. ελαιόλαδο

2 μέτρια λευκά κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδου, σπασμένη

2 καρότα, σε ροδέλες

1 κιλό αρακάς, καθαρισμένος (περίπου 2 κιλά ακαθάριστος)

χυμός λεμονιού κατά βούληση

1 φλ. φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένο

4 καλαμάρια (περίπου 200 γρ. το καθένα) – ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας να τα καθαρίσει.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 30 γρ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα και προσθέτουμε τον αρακά. Βάζουμε νερό ίσα να σκεπάσει το περιεχόμενο.

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (περίπου 25’-40’) και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Βγάζουμε περίπου 200 γρ. αρακά μαζί με υγρά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Βάζουμε ξανά την «κρέμα» του αρακά στο υπόλοιπο φαγητό και προσθέτουμε το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε.

Κόβουμε τα καλαμάρια σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα καλαμάρια για περίπου 1 λεπτό. Σερβίρουμε τον αρακά και πάνω του τα καλαμάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk