Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και φράουλες

Θα ενθουσιάσει παιδιά και μεγάλους!

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 20’ Αναμονή 3½ ώρες 

ΥΛΙΚΑ (για 6 παγωτά)

350 γρ. φράουλες

4 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. χυμός λεμόνι

340 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Στον κάδο του μπλέντερ, βάζουμε τις φράουλες με τη μισή ποσότητα μελιού (2 κ.σ.) και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε καλά.

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ με τις 2 κ.σ. μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Στις ειδικές φόρμες (τις  βρίσκουμε σε πολλά μαγαζιά με είδη κουζίνας και σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής), βάζουμε εναλλάξ φράουλα-γιαούρτι ώστε να δημιουργηθεί ωραίο σχέδιο.

Βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη και περίπου στη 1½  ώρα χώνουμε τα ξυλάκια ώστε να μείνουν στη θέση τους και ίσια. Παγώνουμε για τουλάχιστον ακόμα 2 ώρες.

Για να βγάλουμε τα παγωτά από τις ειδικές φόρμες, τις βουτάμε σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τραβάμε απαλά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk