Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της Εβδομάδας Κριτικής που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 74ου Φεστιβάλ των Καννών θα παιχτεί η ταινία «Brutalia, εργάσιμες μέρες» του Μανώλη Μαυρή. Η  ταινία παρουσιάζει μια δυστοπική μητριαρχική κοινωνία, στην οποία νέες γυναίκες με στρατιωτική περιβολή εργάζονται σαν μέλισσες για το καλό του «μελισσιού». Παραγωγοί του «Brutalia» είναι οι: Annabelle Aronis, Γιώργος Τσοκόπουλος, Μαντώ και Μυρτώ Στάθη. Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Έλσα Λεκάκου, Κόρα Καρβούνη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το «Brutalia, εργάσιμες μέρες» έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υποστηρίζεται στις Κάννες από την Hellas Film. Το ΕΚΚ υπήρξε χρηματοδότης και της μεγάλου μήκους ταινία «Feathers» του Omar El Zohairy, που είναι διεθνούς συμπαραγωγής (Γαλλία, Αίγυπτος, Ολλανδία, Ελλάδα) και συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα. Μάλιστα, το «Feathers» στην παραγωγή του  οποίου συμμετέχει η ελληνική εταιρεία Heretic των Κωνσταντίνο υ Κοντοβράκη, Γιώργου Καρναβά,  χρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΚ στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Ελλήνων παραγωγών.

Η ελληνική παρουσία δεν σταματά εδώ. Στο L’ Atelier της Cinefondation των Καννών, θα παρουσιαστεί το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου. Αυτό το σχέδιο εντάχθηκε προσφάτως στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΚΚ, το οποίο είχε διαβλέψει την πορεία της Καλογηροπούλου που πέρσι είχε συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα των Καννών με την μικρού μήκους ταινία «Motorway 65» διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα.