Νέο βίντεο με βαριές καταγγελίες για τούρκους υπουργούς «ανέβασε» ο τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, φέρνοντας για ακόμη μία ακόμα φορά σε δύσκολη θέση τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  -και γενικότερα τον στενό κύκλο του «σουλτάνου»- με τις αποκαλύψεις του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ahvalnews.com, ο Πεκέρ -ο οποίος έχει ήδη δημοσιεύσει οκτώ βίντεο μέσω των οποίων κατηγορεί υψηλά ιστάμενους τούρκους αξιωματούχους σε υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής του κράτους με τον υπόκοσμο και με τρομοκρατικές οργανώσεις -επανήλθε με ένα ακόμη πλήγμα στο καθεστώς του Ερντογάν, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στο νέο του βίντεο, αποκαλύπτει συνομιλία που είχε με τον Serdar Ekşi, ιδιοκτήτη της ενεργειακής εταιρείας Lazoil, ο οποίος έχει παντρευτεί μια ανιψιά του Ερντογάν.

Σε αυτή την 13 λεπτών συνομιλία τους, ο Πεκέρ αναφέρει πως και οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε εμπόριο όπλων προς τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία, με τον Serdar Ekşi να το παραδέχεται.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις του Πεκέρ έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων βίντεο, με τα οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα το καθεστώς Ερντογάν αλλά και τις διασυνδέσεις του με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Αλ Νούσρα στη Συρία.

Ο Πεκέρ, υπενθυμίζεται, υποστήριξε ότι το καθεστώς Ερντογάν, μέσω της ΜΙΤ, προμήθευε με όπλα την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ-Νούσρα στη Συρία. Μάλιστα, όπως λέει, μεταξύ άλλων, και ο ίδιος συμμετείχε στο αλισβερίσι της κυβέρνησης Ερντογάν με τους τρομοκράτες, στέλνοντας φορτηγά με όπλα στη Συρία.

Το σάπιο κράτος

Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο του νέου βίντεο, ο Πεκέρ περιγράφει τους μηχανισμούς διαπλοκής που υφίστανται στην καρδιά του τουρκικού κράτους.

«Για να κάνετε εμπόριο, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε; Yπάρχει ο κύριος Μετίν Κιρατλί, ο πρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών της προεδρίας. Σε αυτόν πρέπει να πάτε. Και δεν μιλώ για μικροεμπόριο, αλλά για μεγάλο εμπόριο. Παράνομο πετρέλαιο, τσάι, ζάχαρη, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλουμίνιο, δηλαδή δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποιος χρηματοδότησε την επέμβαση στη Συρία; Eμείς! Το κράτος. Ποιος πέθανε εκεί; o λαός».

«Για να κάνετε εμπόριο λοιπόν,  θα πάτε σε αυτόν τον κύριο. Αφού πάρετε την έγκριση, αυτός σας στέλνει σε έναν όμιλο μέσων ενημέρωσης των Σαντζάκ και Οζτούρκ. Αφού πάρετε έγκριση από αυτούς πάτε στον οικονομικό διευθυντή της Αλ Νούσρα, στον Αμπού Αμντουραχμάν, που αποκαλείται και Αμπού Σειμάν. Έτσι γίνεται το εμπόριο και σήμερα έτσι γίνεται. Ψάχνετε να βρείτε πού είναι ο Μπεράτ Αλμπαϊρακ. Το σπίτι του είναι δίπλα στου Σαντζάκ».