Για την κατάσταση της Ιωάννας Παλιοσπύρου και το νέο χειρουργείο που έκανε μίλησε στο LIVE NEWS η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου.

«Πήγαν όλα καλά» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Καλοφώνου, τονίζοντας ότι η νέα επέμβαση των γιατρών έγινε έξι μήνες μετά το τελευταίο χειρουργείο που είχε υποβληθεί η άτυχη κοπέλα, που παλεύει ακόμα με τα εγκαύματα από την επίθεση με βιτριόλι.

«Έπρεπε να επέμβουμε πάλι, ήταν η σωστή στιγμή και για την Ιωάννα και για εμάς» πρόσθεσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, υπογραμμίζοντας ότι τα χειρουργεία επαναλειτουργούν έπειτα από 6 μήνες λόγω Covid.

«Η Ιωάννα είναι η μόνη που ζει αυτό το δράμα, εμείς είμαστε δίπλα της, γύρω γύρω, αλλά αυτή το βιώνει και είναι προσωπική της επιλογή το πόσο θα επικοινωνήσει αυτό που της συμβαίνει στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτό» συμπλήρωσε η κυρία Καλοφώνου, επαναλαμβάνοντας ότι η Ιωάννα αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έχει λάβει από τον κόσμο.

«Πάντα θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα»

Παράλληλα, η κυρία Καλοφώνου αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί, αλλά και την ψυχολογική κατάσταση της Ιωάννας.

«Ήρθε με χαρά στο νοσοκομείο, περίμενε και αυτή το επόμενο χειρουργείο. Βλέπει τα πράγματα θετικά, αλλά ρεαλιστικά» τόνισε και συμπλήρωσε πως γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και πως πάντα θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Παλεύουμε με το αυτί, στο οποίο δεν υπάρχει πτερύγιο, αλλά μόνο ακουστικό πόρος. Έχουμε το μάτι που πρέπει να είναι καλυμμένο, έχουμε τον τράχηλο ο οποίος ρικνώνεται και αλλάζει ανατομικά τη θέση του και να πρέπει να το χειρουργούμε. Κάναμε μια λιπομεταφορά, χρησιμοποιήσαμε αυξητικούς παράγοντες από το αίμα της για τις ουλές, βλαστοκύτταρα για τη βελτίωση των ουλών» συμπλήρωσε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, επαναλαμβάνοντας ότι η άτυχη κοπέλα έχει πολύ δρόμο μπροστά της.