Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησαν οι κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, και Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει.

«Πάντα η αριστερά είχε μια έφεση στην προπαγάνδα. Ξεκίνησαν ότι αυτό το νομοσχέδιο έχει την υπογραφή του Συνδέσμου Βιομηχάνων, ο οποίος έβαλε ερωτηματικά για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι καταργείται το οχτάωρο και το πενθήμερο. Δεν υπάρχει αυτό. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι; Το οχτάωρο δε θίγεται, πρόκειται για μια προπαγανδιστική κατεύθυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μιλάμε για την ψηφιακή κάρτα; Ο εργοδότης θα υποχρεώνεται πλέον να δηλώνει τις υπερωρίες, και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τέτοιες δομές, τις πετροβολά. Χωρίς τη συναίνεση του εργαζόμενου δε θα προχωράει η διευθέτηση χρόνου εργασίας. Πάμε σε ανεξαρτητοποίηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Αυτό δίνει τα εργαλεία παρέμβασης πάνω στους κακούς εργοδότες. Οι ποινές αυστηροποιούνται για τους κακούς εργοδότες», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

«Η κυβέρνηση είναι σε πανικό. Αυτή την αστειότητα που αναπαράγει το διαδίκτυο για τα ρεπό, την διατύπωση την έχει κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Η κυβέρνηση εισάγει σήμερα τον πτωχευτικό κώδικα. Θέλω να απαντήσει κάποιος ποιο είναι το προβλέψιμο όριο επιβίωσης με βάση τον πτωχευτικό κώδικα, που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ. Η κυβέρνηση ετοιμάζει εγκαίνια στην Αστυπάλαια και η αγγλική TUI κόβει νησιά από τα charter γιατί έχουν μπει στην πορτοκαλί βαθμίδα λόγω της πανδημίας. Οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλά προβλήματα. Σήμερα, 41 εργατικά κέντρα καταγγέλλουν ότι δεν μπορεί αυτό το πραξικόπημα Κεραμέως που βγάζει 25.000 φτωχόπαιδα από τα ΑΕΙ να περνάει, και την ίδια στιγμή να προσλαμβάνονται 400 ειδικοί φρουροί για την αστυνομική υπηρεσία των πανεπιστημίων, με οψιόν για άλλους 600 για τους επόμενους 9 μήνες», απάντησε ο κ. Γιαννούλης.

«Ενώ δεν έχετε προσλάβει ούτε 5-10 γιατρούς σε μάχιμες θέσεις, προσλαμβάνετε 1000 αστυνομικούς και πετάτε έξω 25.000 παιδιά από την ανώτατη εκπαίδευση. Λέτε στον κόσμο να ζήσει με 500 ευρώ. Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κατά τα άλλα ετοιμάζονται για εκλογές. Η ΝΔ απαντά για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για τα πεπραγμένα της. Ο ΣΕΒ στηρίζει το εργασιακό νομοσχέδιο και ζητάει να μην εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα για να μην αυξηθεί το εργοδοτικό κόστος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν 60-70% δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.