Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της σχετικά με διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, αποφασίστηκε επίσης να διοργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Και τονίζει πως «θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Να σημειωθεί ότι μετά την 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες δράσεις της.