Καρέ αρνιού με κρούστα από μυρώνια, σκόρδο και αμύγδαλα

Ο γαλλικός τρόπος κοπής έχει ως χαρακτηριστικό τα καθαρισμένα κόκαλα των πλευρών.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 35′-45′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

2 καρέ αρνιού, 500 γρ. το καθένα, γαλλικής κοπής

60 ml ελαιόλαδο

40 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, χωρίς τη φλούδα

1 μεγάλο μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

5-6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα ή ½ κ.γ. ξερό

25 γρ. φρυγανιά τριμμένη

2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες

60 γρ. μουστάρδα με εστραγκόν (θα βρούμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και ντελικατέσεν)

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρέ μέχρι να πάρουν χρώμα, για 5′. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο multi μέχρι να γίνουν πούδρα. Σε ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε τα μυρώνια, τον βασιλικό, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το σκόρδο. Αλείφουμε τα καρέ του αρνιού με τη μουστάρδα και τα βάζουμε να «πατήσουν» στο μείγμα με τα μυρωδικά ώστε να κολλήσουν επάνω στο κρέας. Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30′. Εάν μας αρέσουν περισσότερο ψημένα, τα αφήνουμε για λίγη ώρα ακόμη.  Μεταφέρουμε σε πιατέλα και κόβουμε σε παϊδάκια με κοφτερό μαχαίρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk