Ντάκος με ψητά ντοματίνια, λιαστή ντομάτα και ξινομυζήθρα

Είναι μια πλούσια σαλάτα, είναι, όμως, και ένα σπουδαίο ελαφρύ γεύμα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

 

Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 10

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

6 ντοματίνια

2 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα καύκαλα και το σερβίρισμα

400 γρ. ντομάτα, τριμμένη, με τα ζουμιά

3 κ.σ. φύλλα βασιλικού, κομμένα σε λωρίδες

6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

2 καύκαλα Χανίων

150 γρ. ξινομυζήθρα, τριμμένη με το χέρι

Ανθός αλατιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι. Τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Εναλλακτικά, τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ίδια ποσότητα ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ντομάτα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες και αλάτι.

Βρέχουμε τα παξιμάδια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Μοιράζουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω στα παξιμάδια και από πάνω τα ψητά ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη ξινομυζήθρα. Περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk