Μαγιάτικο σε κρούστα αλατιού

«Φυλακίζουμε» το ψάρι-σταρ της εποχής σε μια κρούστα που θα το κρατήσει ζουμερό.

Φωτογραφία: purplesheep.gr

Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 μαγιάτικο (μανάλι), περίπου 800-1.000 γρ.

½ κιλό χοντρό αλάτι

4 ασπράδια

1 αβγό

Αλάτι, πιπέρι

1 φρέσκο κλωνάρι θυμάρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια (αν δεν μπορούμε, ζητούμε από τον ιχθυοπώλη να το κάνει). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και βάζουμε στην κοιλιά του το θυμάρι. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αβγό και το χοντρό αλάτι μέχρι να γίνει πάστα. Στρώνουμε το 1/3 της πάστας σε αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το ψάρι επάνω και το αλείφουμε με την υπόλοιπη πάστα ώστε να καλυφθεί όλο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 λεπτό και σπάμε την κρούστα. Σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk