Ψωμί από αλεύρι αμυγδάλου με λεβάντα και μέλι

Ένα νόστιμο, εύκολο και ιδιαίτερο ψωμί, ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

 

Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 30’

 

ΥΛΙΚΑ (για ένα ψωμί με διάμετρο περίπου 20 εκ.)

200 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και επιλεγμένα μπακάλικα)

60 γρ. αραρούτι (arrowroot) σκόνη από την ομώνυμη ρίζα (στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

30 γρ. αλεύρι λιναρόσπορου (στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

1 κ. σ. κινόα

1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

1 κ.γλ. λεβάντα αποξηραμένη – στα μπαχαράδικα

5 αβγά

60 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. μηλόξιδο

2 κ.γλ. μέλι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το αραρούτι, το αλεύρι λιναρόσπορου, τη σόδα, τους σπόρους chia, το αλάτι, το αλεύρι λιναρόσπορου και τη λεβάντα (την οποία τρίβουμε με τα δάχτυλα).

Σε ένα δεύτερο μπολ, σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τα αβγά στο μείγμα με το αλεύρι αμυγδάλου, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθεί.

Λαδώνουμε μια φόρμα με διάμετρο περίπου 20 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα, το οποίο θυμίζει περισσότερο μείγμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 30’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και αν η οδοντογλυφίδα ή η λάμα βγουν στεγνές, βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk