Υγρό κέικ σοκολάτας με φράουλες

Εξαιρετικός συνδυασμός σε μια υπέροχη εκδοχή.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 20′, Ψήσιμο 20′, Αναμονή 20′

 

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

200 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, ψιλοκομμένη

180 γρ. βούτυρο αγελαδινό + λίγο ακόμη για το ταψί

250 γρ. ζάχαρη

5 αβγά

1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για το ταψί

80 γρ. φράουλες κομμένες σε 6 κομμάτια + μερικές ακόμη για διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για το γλάσο (προαιρετικά)

125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

125 γρ. κρέμα γάλακτος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο, δηλαδή τα ρίχνουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ που το στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σάλτσα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, τη ζάχαρη με τα αβγά και τη βανίλια. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ για περίπου 20 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Ιδανικά, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αν δεν το γλασάρουμε, διακοσμούμε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.

Γλάσο: Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ή κρέμα γάλακτος, αλλά προτού πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς και να έχουμε ένα γυαλιστερό γλάσο. Περιχύνουμε το κέικ μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk