Τρεις μέρες μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε με τη δολοφονία της συζύγου του που ξεψύχησε δίπλα στον ίδιο και την 11 μηνών κορούλα τους, ο 32χρονος πιλότος επέστρεψε στον σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σ’ ένα σπίτι άδειο, μια εικόνα που του είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσει. Είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ. Ζει τον χειρότερό του εφιάλτη.

«Όποιος ξέρει, ό,τι ξέρει, είμαι σίγουρος ότι θα το πει… έχω πολύ κόσμο γύρω μου που με στηρίζει… κι εμένα και την κορούλα μου».

Το DNA και η «σφραγίδα» των δραστών

Ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν έχει μπει στην κορυφή της λίστας των ερευνών.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας, οι αξιωματικοί ασχολούνται κατά προτεραιότητα κυρίως με την ανάλυση του γενετικού υλικού που συγκεντρώθηκε από το σπίτι του ζευγαριού, καθώς «ποντάρουν» πολύ στην ταυτοποίηση με κακοποιούς που είναι ήδη περασμένοι στο «σύστημα».

«Η αστυνομία τα έχει όλα, έχει όλα τα στοιχεία. Είναι 20 άτομα από πάνω, εγώ είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τους αστυνομικούς. Εάν μπορεί κάποιος να τους βρει, σίγουρα είναι αυτοί οι αστυνομικοί».

Η εκτίμηση είναι ότι οι δολοφόνοι της Καρολάιν άφησαν την «σφραγίδα» τους με τον τρόπο που έδρασαν, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί συγκρίνουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει με παλιότερες υποθέσεις.

Επικεντρώνουν, μάλιστα, το ενδιαφέρον τους σε πέντε ληστείες που διαπράχθηκαν με ιδιαίτερη βία, τον τελευταίο χρόνο, στην βορειοανατολική Αττική.

Ύποπτες κινήσεις στην περιοχή

Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής, αποκαλύπτει αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ότι τις τελευταίες μέρες είχε προσέξει κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.

«Είχαν γίνει εδώ μπροστά σε εμάς κάποιες περίεργες κινήσεις. Γυρνάγανε την περιοχή, είχαμε δει ένα μαύρο τζιπ και ένα ακόμα αυτοκίνητο μεγάλων κυβικών, αλλά παλιό, πάλι και αυτό σκούρο. Δεν πέρασε ένα αυτοκίνητο και να φύγει, περάσανε με πολύ μικρές ταχύτητες σαν να ψάχνανε. Προφανώς αυτοί ψάχνανε να βρουν κάποιο σπίτι που μπορεί να είχε λεφτά, αυτή είναι η άποψή μου».

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία, στην περιοχή κυκλοφορούσε άλλο ένα άτομο, το οποίο φαινόταν ότι προσπαθούσε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του.

«Ήταν ένας τύπος με το ποδήλατο ο οποίος πέρασε, μάλιστα επειδή είναι ανηφόρα δεν ήταν πάνω, το κράταγε το ποδήλατο και προχώραγε, φόραγε μία κουκούλα τζάκετ στο κεφάλι, και προχωρούσε έτσι ώστε να μην μπορείς να τον δεις. Κάθισε πίσω από κάτι δέντρα στον δρόμο επάνω».

Οι κάμερες

Οι αστυνομικοί αναλύουν υλικό από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές κάμερες, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί δύο ή τρία αυτοκίνητα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα και δεν αποκλείεται κάποιο από αυτά να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι το σπίτι του ζευγαριού βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό, έχει προσανατολίσει τις έρευνες σε εγκληματικές ομάδες από τη Δυτική Αττική, οι οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν αυτήν την οδό, καθώς τους διευκολύνει στην διαφυγή τους.

Μία από τις κάμερες έχει καταγράψει και τις κινήσεις ενός υπόπτου το πρωί του αποτρόπαιου εγκλήματος με τζόκεϊ και σακίδιο, υλικό που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και εξετάζεται ενδελεχώς.

Η «καυτή» λίστα

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τουλάχιστον 100 άτομα, όλοι τους σκληροί κακοποιοί που έχουν διαπράξει ληστείες αλλά και άλλα αδικήματα, Έλληνες και αλλοδαποί, οι οποίοι πιθανόν να αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, ωστόσο, να «κύλησαν» ξανά στην παρανομία.

«Είδα ένα ύποπτο άτομο, το ρώτησα και μου είπε ότι ψάχνει κάποιον Νώντα, μου φάνηκε περίεργος».

Το βέβαιο είναι ότι δεν «χτύπησαν» τυχαία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι ληστές φαίνεται πως γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και έτσι τις… τύφλωσαν εύκολα.

Γνώριζαν επίσης, ότι στο σπίτι υπήρχαν μετρητά και κοσμήματα και έτσι επέλεξαν μέρα όπου το ζευγάρι βρισκόταν στην σπίτι του, προκειμένου να ομολογήσουν πού κρύβεται ο… θησαυρός. Τέλος γνώριζαν ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν φύλακας και έτσι τον έδεσαν και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.