Έδεσαν τον σύζυγό της, χειροπόδαρα, την βασάνισαν και την σκότωσαν μέσα στο σπίτι της στα  Γλυκά Νερά, σε ηλικία μόλις 20 ετών κι ενώ δίπλα της έκλαιγε το μωρό της, που έγινε μάρτυρας ενός στυγερού εγκλήματος.

Η δολοφονία της έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, ενώ ακόμα πιο ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία του εγκλήματος που βγαίνουν στο φως.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και την οποία διενήργησε ιατροδικαστής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν, προήλθε από ασφυξία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός της οφείλεται σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».

Ο δολοφόνος φέρεται να έκλεισε το στόμα της κοπέλας, με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας τα αφόρητα και σφίγγοντάς τα προς τα μέσα με την παλάμη των χεριών του. Μάλιστα ο στυγερός εγκληματίας φέρεται να έφραξε και την μύτη της. Έτσι η 20χρονη δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, με αποτέλεσμα να επέλθει ασφυκτικός θάνατος.

Το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού έχει αποκλειστεί, όμως το βέβαιο είναι πως οι αδίστακτοι ληστές είχαν στόχο να φύγουν με λεία από τη μεζονέτα του ζευγαριού, αλλά και να τους κάνουν να σωπάσουν, με οποιαδήποτε κόστος.

«Ήθελε να οδηγήσει το θύμα του στο θάνατο»

Οι τρεις αδίστακτοι ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα.

Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν.

«Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει μια ειδοποιό διαφορά με αρκετά άλλα που γίνονται μετά ληστείας, καθώς πολλές φορές οι ληστές δεν έχουν πρόθεση να σκοτώσουν. Σε αυτή όμως την περίπτωση μιλάμε για μια νέα κοπέλα και μιλάμε για ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν αυτή την κοπέλα και αν επιβεβαιωθεί για ασφυκτικό θάνατο μιλάμε για έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Άρα, ο δράστης ήθελε να οδηγήσει το θύμα του στον θάνατο», τόνισε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρήγορης Λέων, προσθέτοντας:

«Επέλεξαν ένα είδος θανάτωσης το οποίο προϋποθέτει επαφή δράστη και θύματος. Όλα αυτά θα έχουν πολύ πλούσιο γενετικό υλικό, οι δράστες θα έχουν αφήσει αποτυπώματα και αν όντως η κοπέλα είχε αντισταθεί θα βρεθεί στα νύχια της γενετικό υλικό, όπως και στο σκυλί που θανατώθηκε».

Συγκλονίζει η κατάθεση του συζύγου

Η μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν σοκάρει. Ο 32χρονος πιλότος ιδιωτικών ελικοπτέρων, έδωσε αρκετές ώρες κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το βράδυ, όταν, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 32χρονος, 3 κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο διώροφο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Ο ίδιος ήταν μόνος του στο υπνοδωμάτιο και οι τρεις δράστες, που μιλούν σπαστά ελληνικά,  τον ακινητοποιούν με την απειλή όπλων.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες, full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουμε για τις μηχανές και το είχε σηκώσει μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική» φέρεται να είπε ο 32χρονος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς οι δράστες τους έδεσαν, καθώς και στη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τις φωνές της συζύγου του.

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες.

Άκουγα τη γυναίκα να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» ανέφερε ο 32χρονος.

Σημαντικό στοιχείο το βίντεο με έναν «ύποπτο»

Μια πολύ σημαντική πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας θέλει την αστυνομία να έχει στα χέρια της ένα αρκετά καλό στοιχείο, στο οποίο μπορεί να «πατήσει» ούτως ώστε να στρέψει τις έρευνες προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος στις 05:30 τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκεται έξω από το σπίτι της οικογένειας της 20χρονης.

Ήδη το βίντεο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, έχει μεγεθυνθεί η εικόνα και προσπαθούν να δουν τα πάντα από εκεί.

Ελέγχονται οι τηλεφωνικές κλήσεις

Παράλληλα ερευνώνται όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην περιοχή λίγο πριν και λίγο μετά τη δολοφονία, καθώς δεν αποκλείεται οι ληστές να είχαν και συνεργό, ο οποίος φύλαγε τσίλιες και ενδεχομένως του ενημέρωνε για το αν θα έπρεπε να μείνουν ή να φύγουν από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι η οικογένεια είχε μπει στο στόχαστρο των δραστών εδώ και καιρό και ότι γνώριζαν τις κινήσεις τόσο του 32χρονου, όσο και της συζύγου του. Γι’ αυτό κι επέλεξαν να «χτυπήσουν» ξημερώματα, ώστε το ζευγάρι να είναι στο σπίτι και να τους αποκαλύψει την κρυψώνα με τα χρήματα.

Δεν αποκλείουν ακόμα οι πληροφορίες των δραστών να προέρχονται από άτομα του κύκλου της οικογένειας, τα οποία είχαν γνώση για την αγορά του οικοπέδου που είχε κάνει το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι και τα χρήματα που είχαν στο σπίτι. Πιθανόν να τους πληροφόρησαν λανθασμένα για το ύψος του ποσού των χρημάτων, καθώς από την κατάθεση του 32χρονου, προκύπτει ότι δεν τον πίστεψαν ότι στο σπίτι είχαν 15.000 ευρώ και γι’ αυτό συνέχισαν να βασανίζουν τη γυναίκα.

Πολύ πιθανό οι δράστες να είναι αποφυλακισμένοι

Η βαρβαρότητα των δραστών παραπέμπει σε σκληρούς ποινικούς.

«’Εχουμε να κάνουμε με ένα φρικιαστικό και αποτρόπαιο έγκλημα, που είναι γεμάτο αγριότητα, βαρβαρότητα και απανθρωπιά», τόνισε ο παλαίμαχος αστυνομικός ρεπόρτερ και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι «έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις τα εγκλήματα κατά της περιουσίας, όπως οι ληστείες και οι διαρρήξεις. Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες».

Όπως είπε: «το έγκλημα έχει γίνει πιο άγριο, πιο αποτρόπαιο. Η αγριότητα φαίνεται και από το περιστατικό που αναφέρει ο σύζυγος ότι ο ένας από τους δράστες απειλούσε με το περίστροφο το μωρό και έλεγε στη μητέρα ότι θα το σκοτώσει αν δεν τους πει πού είναι τα χρήματα», σημείωσε.

Τέλος, o Πάνος Σόμπολος εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό οι δράστες να είναι αποφυλακισμένοι οι οποίοι δεν αναζητούν να κάνουν κάτι άλλο από το προβαίνουν διαρκώς σε κλοπές και ληστείες, με τον ίδιο να αναρωτιέται την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η μητέρα προτού τη σκοτώσουν.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της.

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών «ξεσκονίζουν» φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Πώς μπήκαν στο σπίτι

Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι δράστες να εισήλθαν στο σπίτι από την πίσω πόρτα. Η πίσω αυλή είναι εύκολα προσβάσιμη, καθώς μπορεί κάποιος να φτάσει σε αυτή μέσα από ένα πολύ μικρό οικόπεδο.

Στην πίσω αυλή, στο ημιυπόγειο αλλά και στα παράθυρα δεν υπήρχαν σιδεριές.

Mέσα στο σπίτι υπήρχε μια κάμερα, την οποία οι δράστες εντόπισαν και έστρεψαν το πού κοιτάει για να μην φανούν.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα «θησαυρό». Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Το χρονικό του εγκλήματος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες μπήκαν στην τριώροφη μεζονέτα γύρω στις 4 με 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, από παράθυρο του ημιυπόγειου, στην πίσω πλευρά του σπιτιού.

Από την εσωτερική σκάλα ανέβηκαν στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το σαλόνι.

Ο 32χρονος Μπάμπης άκουσε φασαρία και το γάβγισμα του σκύλου και κατέβηκε στο σαλόνι, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις κουκουλοφόρους ληστές, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν όπλα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο 32χρονος στους αστυνομικούς, ο πιο κοντός από τους δράστες φαίνεται να ήταν εκείνος που είχε τον ρόλο του «καθοδηγητή» και έδινε τις εντολές.

Φίμωσαν με ταινία και έδεσαν χειροπόδαρα τον 32χρονο ενώ με μια μπλούζα έδεσαν πισθάγκωνα και την άτυχη 20χρονη μητέρα.

Επίμονα ζητούσαν χρήματα με μοχλό πίεσης την ζωή του παιδιού της οικογένειας που έκλαιγε φοβισμένο. Ο 32χρονος, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε, υπέδειξε το κουτί από παιδικό παιχνίδι στο ημιυπόγειο του σπιτιού όπου βρίσκονταν οι οικονομίες της οικογένειας.

Οι 20χρονη στην προσπάθειά της να προστατέψει το 11 μηνών παιδί της άρχισε να αντιστέκεται. Τότε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο δολοφόνος, φέρεται να έκλεισε το στόμα της κοπέλας, με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας τα αφόρητα και σφίγγοντάς τα προς τα μέσα με την παλάμη των χεριών του. Μάλιστα ο στυγερός εγκληματίας φέρεται να έφραξε και την μύτη της.

Η 20χρονη δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ξεψύχησε δίπλα στο παιδί της.

Ο 32χρονος αν και δεμένος κατάφερε, γύρω στις 06:00, κατάφερε φτάσει στο κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία.

Φτάνοντας οι αστυνομικοί βρήκαν κατεστραμμένη την εξωτερική κάμερα ασφαλείας λίγο πριν αντικρύσουν το εφιαλτικό σκηνικό.