Η ηλεκτρονική κακοποίηση, οι προσβολές και οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν απουσιάζουν δυστυχώς από τα social media.

Η FA (αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου) ξεκίνησε μια διαμαρτυρία κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αδρανοποιώντας τους λογαριασμούς της εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο πλευρό της βρέθηκε ο κόσμος του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της UEFA. Ο Λιονέλ Μέσι με αφορμή το γεγονός ότι έφτασε τους 200 εκατομμύρια ακολούθους, έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της ηλεκτρονικής κακοποίησης, καλώντας τους followers του να κάνουν τα social media ένα ασφαλές μέρος.

Μάλιστα, η ανάρτηση του είχε μεγάλη απήχηση ελκύοντας πάνω από 6,8 εκατομμύρια χρήστες.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Το μήνυμα του Μέσι

«Βλέπω ότι μόλις έφτασα τα 200 εκατομμύρια άτομα που με ακολουθούν σε αυτό τον λογαριασμό, ωστόσο λόγω αυτού που συμβαίνει σήμερα, δεν πρόκειται να το θεωρήσω λόγο γιορτής. Φυσικά εκτιμώ όλη την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνω πάντα από εσάς, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε σημασία σε όλους τους ανθρώπους πίσω από κάθε προφίλ και να συνειδητοποιούμε ότι πίσω από κάθε λογαριασμό υπάρχει ένα άτομο με σάρκα και αίμα, που γελάει, κλαίει και υποφέρει. Άνθρωποι με συναισθήματα.

» Ας αυξήσουμε τις φωνές μας για να σταματήσουμε την κακοποίηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Δεν έχει σημασία αν είμαστε ανώνυμοι, διάσημοι, αθλητές, διαιτητές ή οπαδοί ενός παιχνιδιού. Δεν έχει σημασία η φυλή, η θρησκεία, η ιδεολογία ή το φύλο. Κανείς δεν αξίζει να κακοποιηθεί ή να προσβληθεί. Βλέπουμε και βιώνουμε κακοποίηση όλο και περισσότερο σε όλα τα social media, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα για να το αποτρέψει.

» Πρέπει να καταδικάσουμε έντονα αυτές τις εχθρικές συμπεριφορές και να απαιτήσουμε από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα δίκτυα να λάβουν επείγουσα δράση ενάντια σε αυτές τις συμπεριφορές.

» Θα ήθελα εσείς, τα 200 εκατομμύρια άτομα που με συνοδεύουν να γίνετε οι 200 εκατομμύρια λόγοι για να κάνετε τα social media ένα ασφαλές μέρος, όπου μπορούμε να μοιραστούμε αυτό που θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε. Οι προσβολές, ο ρατσισμός, η κακοποίηση και οι διακρίσεις να απομακρυνθούν από τα social media. Για εσάς που είστε μέρος αυτών των δικτύων και που είστε πάντα κοντά μου ελπίζω να με συνοδεύσετε και να με στηρίξετε.

» Στέλνω μεγάλη αγκαλιά σε όλους και συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ιδέα τους κατά της κακοποίησης και των διακρίσεων στα social media».