Ατομικά τσίζκεϊκ με κουλουράκια πασχαλινά

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Αν μας έχουν μείνει από το Πάσχα, έχει καλώς, αλλιώς χρησιμοποιούμε όποια κουλουράκια βουτύρου ή και άλλου τύπου θέλουμε.

Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 4 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

220 γρ. πασχαλινά κουλουράκια

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

400 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. ανθόμελο

30 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Θρυμματίζουμε τα κουλουράκια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να βραχεί το μπισκότο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 ποτηράκια ή μπολάκια και το πιέζουμε προς τα κάτω για να γίνει σαν βάση. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο τσίζκεϊκ, απλώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο. Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί, το ζαχαρούχο γάλα, το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξουν ελαφρά. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια ή το απλώνουμε πάνω από τη βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μέλι και καρύδια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk