Αρνί-αποκάλυψη με μαϊντανό και αβγολέμονο

Ενα φαγητό με έντονο άρωμα της άνοιξης, μια εναλλακτική πρόταση για το πασχαλινό αρνί. Στη μικρασιάτικη κουζίνα, από όπου μας έρχεται η συνταγή, ο μαϊντανός είναι βασικό υλικό.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 1 ώρα και 30′

ΥΛΙΚΑ για (4 μερίδες)

8  ματσάκια μαϊντανό

1 κιλό αρνάκι, σπάλα, σε μερίδες

250 ml ελαιόλαδο

3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

½  ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

Αλάτι και πιπέρι

600 ml ζεστό νερό

Για το αβγολέμονο

2 αβγά, τους κρόκους

Χυμός από 2 λεμόνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε και πετάμε τα χοντρά  κοτσάνια από τον μαϊντανό. Τον πλένουμε, τον στραγγίζουμε και τον χοντροκόβουμε.

Πλένουμε το κρέας με κρύο νερό και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45′.

Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10′.

Τα προσθέτουμε σε στρώση πάνω στο κρέας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 30′.

Για το αβγολέμονο: Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά τους κρόκους, προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κ.σ. ζουμί από το φαγητό, ανακατεύοντας διαρκώς το αβγολέμονο. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την ανακινούμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3′-4′. Σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk