Οι εμπρηστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Αύγουστο του 2020 στο σπίτι του 35χρονου Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο και στις αρχες του περασμένου Ιανουαρίου στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν –με στόχο ένα …εγκαταλελειμμένο ΙΧ –  μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» των ερευνών της ΕΛΑΣ . Προκειμένου να εξετασθεί  αν κι αυτές ήταν σκηνοθετημένες όπως αναδείχθηκε με αυτές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην κατοικία (πυροβολισμοί με καλάσνικοφ και με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού) προκειμένου να του δοθεί   αστυνομική  προστασία.

Η έρευνα  για αυτούς του εμπρησμούς φέρεται να υποβοηθείται από τα δεδομένα που μπορεί να αντληθούν από τις συσκευές κινητών του 35χρονου παρουσιαστή   αλλά και με βάση την  αναφορά ενός ποινικού που συνελήφθη για την τωρινή μεθόδευση .

Ο τελευταίος δήλωσε ότι  «ο Μ. Φουρθιώτης μας είχε ζητήσει στο παρελθόν να του βρούμε ατομα να κάνει άλλες παρόμοιες ενέργειες». Ωστόσο κύριο ενδιαφέρον αποτελεί κι η διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη ότι είχε ενημερωθεί ότι ο 35χρονος συλληφθείς παρουσιαστής σχεδίαζε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αλλά κι ενός ακόμη δημοσιογράφου που δεν γνωρίζει το όνομα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες   η εν λόγω πληροφόρηση προέρχεται από πρώην συνεργάτη του Μ. Φουρθιώτη που επικαλείται πληροφόρηση από άτομο που φέρεται να είχε συναντήσει προσφάτως  στην  περιοχή του Πειραιά.

Με τα στελέχη της  ΕΛΑΣ να επισημαίνουν ότι «φαίνεται προς το παρόν δύσκολο να τεκμηριωθεί   αυτός ο σχεδιασμός. Όμως   εκτιμούμε ότι οι δύο προσφάτως συλληφθέντες για την διπλή επίθεση στο σπιτι του στον Διόνυσο αλλά και για τους  πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ  στην Ερυθραία δεν έχουν την εμπειρία ώστε να  προχωρήσουν   αυτοί σε συμβόλαιο θανάτου».

Επίσης ήδη ερευνήθηκε ,χωρίς επιβεβαίωση , αν μπορεί οι δυο συλληφθέντες ποινικοί (ΣΣ μέσω του δικηγόρου τους κ Κωνσταντίνου Γώγου αρνούνται κάθε κατηγορία )  να συμμετείχαν στην καταγγελλόμενη εισβολή στο γραφείο του πρώην υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση όπου ο τελευταίος μίλησε για «παρουσία μπράβων».

Τα γεγονότα

Το βράδυ λοιπόν της 12ης  Αυγούστου 2020 τοποθετήθηκαν από άγνωστους δράστες, τρεις εμπρηστικοί μηχανισμοί με αποτέλεσμα να καεί το φυλάκιο απ’ το σπίτι του δημοσιογράφου, Μένιου Φουρθιώτη. Ο τηλεπαρουσιαστής  συνέδεε  αυτή την επίθεση με την έκδοση εφημερίδας στις αρχες  Σεπτεμβρίου και «γιατί έχει αρχίσει έρευνα για σκάνδαλα πολιτικών και επιχειρηματιών»!

Στις 2 Ιανουαρίου το  βραδυ κατά την διάρκεια της ζωντανής εκπομπής  του Μένιου Φουρθιώτη  υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό με αναφορές ότι «σε 15 λεπτα θα ανατιναχτεί το κτίριο».

Στη συνέχεια οι δράστες είπαν, «Θα σκοτώσουμε τον Μενιο   Φουρθιώτη»  ενώ ο εν λόγω παρουσιάστής φερεται λόγω της απειλης να φυγαδεύθηκε και να μεταφερθηκε σε αστυνομικό τμήμα «για λόγους ασφαλείας» . Στις 10 Ιανουρίου υπήρξε  απόπειρα εμπρησμού παλαιού ΙΧ   στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζεται ο 35χρονος παρουσιαστής κι ο οποίος  οδηγησε στην ανάφλεξη αυτοκινήτου  δημοσιογράφου του ίδιου σταθμού.

Σε ανακοίνωση του ο δημοσιογράφος απέδιδε  αυτή την… βομβιστική επίθεση στα  ρεπορταζ που είχε παρουσιάσει για θέματα διαφθορας. Συμπληρώνοντας ότι  συνοπτικά ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης έχει δεχθεί 34 επιθέσεις κατά της ζωής του, γεγονός που τον έχει χαρακτηρίσει ως ευπαθή στόχο».

Συμπληρώνοντας ότι θα μπορούσε να ήταν κι ο ίδιος νεκρός από την έκρηξη!

Τα συμβάντα αυτά που θα εξετασθούν , με βαση τα νέα δεδομένα , είχαν ερευνηθεί αρχικά από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛΑΣ.

Οσον αφορά τις καταγγελίες του δημοσιογραφου αυτός είχε προσφάτως αναφέρει ότι «το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021, με επισκέφθηκε στα γραφεία της εφημερίδας μου κάποιος κύριος ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα.  Στη συνάντησή μας που διήρκησε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν.

Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για τον λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.».

Όμως η έρευνα αυτή παρουσιάζει αρχικά δυσχέρειες γιατί ένας πρώην συνεργάτης του Μ. Φουρθιώτη που φέρεται να έχει μιλήσει για τα εν λόγω εγκληματικά «σχέδια» του ήδη συλληφθέντα τηλεπαρουσιαστή φέρεται να είχε ακούσει  όλα αυτά από τρίτο πρόσωπο που επιχειρείται να προσδιορισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνήθηκε αν ο «ταρίφας» είναι ένας Αλβανός ποινικός που εμπλέκεται σε κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης (ως οδηγός ταξί που μεταφέρει αλλοδαπές , θύματα σωματεμπόρων, σε ερωτικά ραντεβού) ή άλλο πρόσωπο.

Με την έρευνα αυτή να είναι σε πλήρη εξέλιξη και μπορεί να λάβει ώθηση από τα τωρινά ευρήματα για την δραστηριότητα του 35χρονου.