Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα ανακοίνωσή του, για την υπόθεση Φουρθιώτη, κάνοντας λόγο για «σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Φουρθιώτη διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει επί ενάμιση μήνα να σιωπά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Και επισημαίνεται πως «χθες και αφού πια ο κ. Φουρθιώτης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα να φυλά αυτόν που έχει στην πλάτη του τον μισό Ποινικό Κώδικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επιτίθεται προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά με τι ανταλλάγματα τον λιβάνιζε με τις εκπομπές και τα πρωτοσέλιδά του. Δεν απαντά με ποιου τις πλάτες ο τηλεπαρουσιαστής έστηνε όλο αυτό το διάστημα απάτες κατά του Δημοσίου και όταν τον εντόπισαν οι υπηρεσίες εισέβαλε  σε υπουργείο τραμπουκίζοντας υπαλλήλους και στελέχη».

Και καταλήγει πως «εάν νομίζει ότι με τη σιωπή του (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης) το θέμα θα ξεχαστεί, είναι γελασμένος», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «οφείλει να απαντήσει: Ποιοι συνεργάτες του και με ποιον τρόπο συνδέονται  με τον κ. Φουρθιώτη».