Κέικ με αρώματα τσουρεκιού

Εχουμε όλη τη γεύση και τις μυρωδιές χωρίς τις αναμονές και το ζύμωμα!

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

 

 

Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα

250 γρ. γιαούρτι

4 μεγάλα αβγά

400 γρ. ζάχαρη

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη για τη φόρμα

1/8 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 κ.γ. μαχλέπι

1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη

Ξύσμα από 1 ακέρωτο περγαμόντο ή πορτοκάλι + λίγο ακόμη για πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι το οποίο έχουμε αναμείξει με τη σόδα. Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα μεσαίου μεγέθους. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο ξύσμα περγαμόντου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk