Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρνήθηκε να φάει και ακολουθεί για λόγους υγείας ειδική διατροφή.

Μάλιστα αναμένεται οι δικοί του άνθρωποι να του φέρουν συγκεκριμένα τρόφιμα.

Ο Φουρθιώτης ζήτησε να κάνει ένα τηλεφώνημα στον δικηγόρο του και στην συνέχεια έπεσε για ύπνο. Κρατείται μόνος του σε κελί στην γυναικεία πτέρυγα και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

«Για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης»

Όπως όλα δείχνουν ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία από απόκρυψη αργά το βράδυ της 21ης Απριλίου έδωσε μία πολύ σημαντική πληροφορία στις αρχές, σχετικά με τις επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες στην οικία του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε, ανέφερε πως «το χτύπημα το έκανε ο Γ.Π. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε». Ανέφερε τρεις αριθμούς κινητών και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η πληροφορία αυτή, σε συνδυασμό με στοιχεία που είχαν συλλέξει οι αρχές μετά την επίθεση με Καλάσνικοφ που δέχτηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην Κηφισιά και τους πυροβολισμούς και την έκρηξη στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή, οδήγησαν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι οι δράστες των επιθέσεων είναι τα ίδια πρόσωπα.

Κατηγορητήριο – κόλαφος

Τα αδικήματα που αποδίδονται στο Μένιο Φουρθιώτη:

  1. Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  2. Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  3. Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακουργημα)
  4. Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  5. Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  6. Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  7. Απόπειρα εκβίασης
  8. Ψευδής καταγγελία
  9. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Εκτός από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στους κάλυκες, το γενετικό υλικό που βρέθηκε και τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα μεταξύ των κατηγορουμένων, οι ίδιοι οι φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων, αν και αρνούνται τις κατηγορίες, έδειξαν ως ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη στις επιθέσεις εναντίον της οικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Σ. κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο Γ.Π. να συμμετέχει στην φύλαξη του Φουρθιώτη μαζί του. Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται, απάντησε ότι «για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις».