Εβδομάδα Παθών αποδείχθηκε αυτή που διανύουμε για τον Μένιο Φουρθιώτη: ο πάλαι πότε τηλεπλασιέ και «Μεσσίας» του lifestyle – και ένα φεγγάρι μάνατζερ και καθοδηγητής της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο χώρο του ελληνικού πορνό – βρέθηκε από την πολυτελή του έπαυλη σε ένα κελί στη ΓΑΔΑ με βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος του.

Είχαν προηγηθεί σχεδόν δύο μήνες γεμάτοι σκάνδαλα όπου εμπλεκόταν το όνομα του παρουσιαστή: το ζήτημα με την πολυμελή ομάδα αστυνομικών που τον φρουρούσε – για το οποίο, κακά τα ψέματα, ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση – και οι πλαστές ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ, χάρη στις οποίες ο Φουρθιώτης είχε διαπιστευτεί σε υπουργεία και πολιτικούς φορείς.

Ο Μένιος Φουρθιώτης με την τελευταία του «σύμμαχο», Νανά Παλαιτσάκη, η οποία επίσης τον εγκατέλειψε μετά το πρόβλημα υγείας της και τη σωρεία καταγγελιών εις βάρος του παρουσιαστή.

Η πορεία του είναι πράγματι εκπληκτική: τα χρόνια της συνεργασίας με τη Τζούλια, η μεταμόρφωση της εμφάνισής του με το χάσιμο των κιλών, η τηλεοπτική πορεία που συνδύαζε το trash και το telemarketing, η πρόσφατη σύσταση του δικού του κόμματος. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς γίνεται ο Μένιος Φουρθιώτης και απέκτησε τόση δύναμη, ώστε να διάγει έναν τόσο πολυτελή βίο και να απειλεί θεούς και δαίμονες – ακόμα και πρώην υπουργούς της τωρινής κυβέρνησης ή δημοσιογράφους…

Το σίγουρο είναι ότι ο τηλεπαρουσιάστης τελικά «σκόνταψε» στην ίδια του την παντοδυναμία και τον εγωισμό του: προσπάθησε να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στο κράτος και την κυβέρνηση – και για να το κάνει αυτό δεν δίστασε να βάλει πληρωμένους κακοποιούς να σκηνοθετήσουν ένοπλη επίθεση απέναντι στο ίδιο του το σπίτι. Τελικά, όμως πιάστηκε ο ίδιος στη φάκα.

Η εγκληματική οργάνωση

Αργά το βράδυ της 16ης Απριλίου, άνδρες άνοιξαν πυρ έξω από το «παλάτι» του Φουρθιώτη στην Εκάλη. Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι λίγο αργότερα δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στη διασταύρωση της λεωφόρου Θησέως με την οδό Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία όταν εκείνοι τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε ότι τα δύο αυτά περιστατικά συνδέονταν: οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή έγιναν με το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο συμβάν με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία.

Κατά τις πληροφορίες, και τα δύο αυτά άτομα ήταν γνωστά στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών.

Σύμφωνα, δε, με αστυνομικές πηγές οι δυο ποινικοί που οδηγήθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα, έδειξαν τον παρουσιαστή ως το πρόσωπο που τους πλήρωσε 40.000 ευρώ για να στήσουν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

«Εάν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να ξέρω να βοηθήσω»

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις  21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να βρουν φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και συνολικά άλλα τρία άτομα, τα οποία αναμένεται να απολογηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον ανακριτή για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται, αν και οι ίδιοι αρνούνται κάθε ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, καταγράφεται το επίμαχο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή.

Ο άγνωστος μάρτυρας μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προφανώς για να ενισχύσει την αξιοπιστία των λεγομένων του έδωσε στους αστυνομικούς και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Πάντως, εκτός από το τηλεφώνημα αυτό στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν υπερασπιζόμενοι εαυτούς για όσα τους έφεραν αντιμέτωπους με τις δικαστικές αρχές. Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος φέρεται να ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55  της  16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού ο παρουσιαστής φέρεται «από τη μία να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα»  (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία.

Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και αναφορές στο διαβιβαστικό και στο ποινικό παρελθόν του κατηγορούμενου παρουσιαστή, καθώς θεωρείται ηθικός αυτουργός πλέον σε μία σειρά από πράξεις των συγκατηγορουμένων του, με περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 και μετά που έχουν σχηματιστεί είτε έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή (μηνύσεις σε βάρος προσώπων κ.λπ.) είτε που έχουν κινηθεί σε βάρος του από άλλα πρόσωπα, είτε με διαδικασίες που κίνησαν σε βάρος του οι αρχές.

Η «ασθένεια» του Μένιου

Φυσικά, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν σκηνοθέτησε μόνο την επίθεση εις βάρος του. Με το που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή, ο άλλοτε προβεβλημένος παρουσιαστής επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, ζητώντας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

Θυμίζουμε ότι ακριβώς το ίδιο είχε κάνει όταν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με την αστυνομική του φρουρά. Ο Φουρθιώτης τότε είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο (;) μετά από μια σοβαρή αγχώδη κατάσταση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πάντως υπήρξε καταπέλτης καθώς η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι για σωρεία αδικημάτων μεταξύ αυτών και 2 κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, του αποδίδονται τα εξής αδικήματα:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακουργημα)
  • Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  • Απόπειρα εκβίασης
  • Ψευδής καταγγελία
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Μεγάλο Σάββατο. Τη σκυτάλη θα πάρουν μετά ανακριτής και εισαγγελέας που θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.