Στις κινήσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την άρση ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού, αναφέρθηκε η Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία των Αθηνών».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως, το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε λίγο πριν τις 13:00.

Στόχος είναι να συλληφθεί ο Γιάννης Λαγός οπουδήποτε και αν βρίσκεται και στη συνέχεια να εκδοθεί στην Ελλάδα. Μετά την έκδοσή του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για να εκτελεστεί η ποινή του.

Σημειώνεται πως οι ευρωβουλευτές ψήφισαν νωρίτερα συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας με 658 «ναι» σε σύνολο 693 ψηφισάντων. Όπως έγινε γνωστό, 25 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ δέκα απείχαν από την μυστική ψηφοφορία.

Το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ενημερώσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές και από εκεί και πέρα η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της.

Το μεγάλο ερώτημα πάντως παραμένει εάν το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, καθώς τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος διέρρεε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που του προσφέρει άσυλο.