Μύδια αχνιστά

Συνοδεύονται από μια εξαιρετική σάλτσα.

Φωτογραφία Purplesheep.gr

Προετοιμασία 40΄ Μαγείρεμα περίπου 5΄

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 600 γρ.)

400 γρ. μύδια

1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

½ πράσο ψιλοκομμένο

2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο (χωρίς τα φύλλα)

100 ml τσίπουρο με γλυκάνισο

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

Χυμό από 2 λεμόνια

10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή ½ ξερό φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεκινάμε καθαρίζοντας πολύ καλά τα μύδια ως εξής: Πετάμε όσα έχουν ανοίξει, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι χαλασμένα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με άφθονο νερό για να φύγει όλη η άμμος που έχουν μέσα τους. Στη συνέχεια τρίβουμε με ένα σύρμα τα κελύφη τους ώστε να καθαρίσουν εντελώς. Αφαιρούμε το γένι τους, κρατώντας κάθε μύδι με το ένα χέρι και τραβώντας το γένι με το άλλο με μια απότομη, κοφτή κίνηση.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε εκεί ελαφρά τα μύδια, το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να αχνιστεί για 2 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και πετάμε όσα μύδια είναι κλειστά. Βγάζουμε τα ανοιγμένα μύδια από το τηγάνι (δεν το αποσύρουμε από τη φωτιά) και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε στο τηγάνι την τσίλι πιπεριά, τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει, για περίπου 2 λεπτά. Περιχύνουμε τα μύδια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk