Κοκκινοπράσινη σαλάτα με λευκές πινελιές

Χρησιμοποιούμε σπανάκι, αβοκάντο, φράουλες, φιστίκια Αιγίνης και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15΄

ΥΛΙΚΑ

1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε μικρά κυβάκια

100 γρ. φέτα τριμμένη

1 κ. σ. κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο

10 φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια

200 γρ. baby spinach πλυμμένο και στεγνό (από τα ψυγεία των σουπερμάρκετ)

3 κ.σ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης

Για το ντρέσινγκ

60 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. λεμόνι

1-2 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μούλτι και χτυπάμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο με τη φέτα, το κρεμμυδάκι, τις φράουλες και μια κουταλιά της σούπας από το ντρέσινγκ.

Σε ένα μπολ ή μια πιατέλα βάζουμε το σπανάκι με τα μισά φιστίκια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ (δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε όλο αν προτιμάμε τη σαλάτα πιο στεγνή). Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.

Ρίχνουμε πάνω το μείγμα με τη φέτα και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk