Προετοιμασία 35΄, Ψήσιμο 50΄ Αναμονή 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο ακόμη για τη φόρμα

2 φλ. ζάχαρη

3 μεγάλα αβγά

4 κ.σ. κακάο

1/3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κρατάμε 4 κ.σ.) + λίγο ακόμη για τη φόρμα

1 φλ. γάλα

Για τις μπάλες καρύδας

150 γρ. καρύδα αποξηραμένη (ινδοκάρυδο)

200 γρ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμη για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Επειτα ρίχνουμε το κακάο κουταλιά-κουταλιά, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.

Μπάλες καρύδας: Ζυμώνουμε σε ένα μπολ, με τα χέρια, την καρύδα, το τυρί και την άχνη, ίσα να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες μεγέθους καρυδιού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε στη φόρμα τη μισή ποσότητα από το μείγμα. Τοποθετούμε πάνω του τις μπάλες καρύδας και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε το κέικ στον φούρνο για 50 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε από τον φούρνο. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 1 ώρα. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.