Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο

Προτιμάμε το ψήσιμο στον φούρνο και γλυτώνουμε πολλές θερμίδες.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 1 ώρα και 10΄  Ψήσιμο 25΄- 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 25 κεφτέδες)

500 γρ. κολοκύθι τριμμένο

200 γρ. κατίκι Δομοκού

1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος

½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

1 αβγό

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Λίγος χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τρίβουμε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε 10 λεπτά να στραγγίσουν. Τα σφίγγουμε με τα χέρια να βγάλουν όλα τα υγρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk