Μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, αλλαγές αναμένεται να επέλθουν στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας καθώς σύμφωνα την Daily Mail οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ θα συναντηθούν για να συζητήσουν το μέλλον του παλατιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κληρονόμοι θα σχεδιάσουν από κοινού με τη βασίλισσα ποια μέλη του παλατιού θα εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια και τι ακριβώς θα κάνουν.

Οι εξελίξεις αυτές όπως εξηγεί η Daily Mail έρχονται μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου στις 9 Απριλίου ο οποίος στήριζε μία σειρά από ιδρύματα και οργανώσεις. Η αποχώρηση ωστόσο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ για τις ΗΠΑ περιπλέκει τα πράγματα καθώς μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που βοηθούν το παλάτι.

Πηγές ανέφεραν στην Telegraph ότι δεν γίνεται να ληφθούν αποφάσεις χωριστά από τα επίσημα και προσωπικά καθήκοντα επειδή συνδέονται πολύ στενά. Ο πρίγκιπας Κάρολος λέγεται επίσης ότι ηγείται των συνομιλιών επειδή αυτός είναι που θα γίνει πρώτος βασιλιάς και επειδή οι όποιες άμεσες αποφάσεις θα επηρεάσουν τη βασιλεία του. Ωστόσο, πιστεύεται ότι και ο γιος του Γουίλιαμ ήθελε να εμπλακεί σε κάθε βήμα για τις σημαντικές πολιτικές που θα τον επηρεάσουν όταν κληρονομήσει τον θρόνο.

Στο μεταξύ, το κενό που προκάλεσε η αποχώρηση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ πιστεύεται ότι θα καλυφθεί από τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τη Σόφι, τον μικρότερο δηλαδή γιο της βασίλισσας και την σύζυγό του. Αναμένεται να αναλάβουν μεγαλύτερους ρόλους παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη εκπληρώσει 544 καθήκοντα από τον προηγούμενο χρόνο πριν από το lockdown του κορωνοϊού.

Παράλληλα, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και για το μέλλον των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει ο πρίγκιπας Άντριου μετά την αποχώρησή του από τα καθήκοντα του λόγω της φιλίας του με τον Τζέφρι Έπστάιν.

Ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες πώς θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά.

Πάντως σύμφωνα με την Daily Mail  ο πρίγκιπας Κάρολος επιθυμούσε μια μικρότερη μοναρχία που θα αποτελούνταν από τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον ίδιο, τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης, τους Κέιμπριτζ και τον Πρίγκιπα Χάρι. Στον σχεδιασμό αυτό, ο Δούκας του Σάσεξ αναμενόταν να βοηθήσει μέχρι τα παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις μεγαλώσουν και αναλάβουν ρόλους.

Άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης αποκάλυψαν ότι ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και η Βασίλισσα Ελιδάβετ θα πρέπει να συζητήσουν εάν θα συνεχίσουν με χιλιάδες δεσμεύσεις ετησίως ή θα τις μειώσουν.