Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποχαιρετούν τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 100 χρόνια ζωής.

Η τελετή της κηδείας, στην οποία παρευρέθηκαν μόνο 30 άτομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, άρχισε με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Το φέρετρο έφτασε στο ναό σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Φίλιππο, για το οκτώ λεπτών «ταξίδι» του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ανώτεροι στρατιωτικοί ήταν παρατεταγμένοι μπροστά από το όχημα, με μέλη της βασιλικής οικογένειας να ακολουθούν. Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε τελευταία στο ναό με μια Bentley που βρισκόταν στο πίσω μέρος της πομπής.

Πρώτα στην πομπή τα μεγαλύτερα παιδιά του Δούκα, ο Κάρολος και η Άννα, ακολουθούμενο από τον Έντουαρντ και τον Άντριου. Πίσω τους στέκονταν τα εγγόνια Γουίλιαμ και Χάρι, ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν ο ξάδερφός τους, Πέτερ Φίλιπς.

Χαρακτηριστικές φιγούρες της τελετής η βασίλισσα Ελισάβετ, που φορούσε ένα μαύρο ταγέρ αλλά και ο ιδιαίτερα συγκινημένος γιός του, πρίγκιπας Κάρολος.

Δείτε φωτογραφίες από τον πρίγκιπα Κάρολο