Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, αποφασίστηκε η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στις οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ή εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Συγκεκριμένα με Κοινή Υπουργική Απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, οι συγγενείς πρώτου βαθμού των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα του Αυγούστου (Εύβοια) και του Σεπτεμβρίου 2020 (Καρδίτσα), καθώς και στο σεισμό του Οκτωβρίου ( Σάμος), θα λάβουν 10.000 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται εφάπαξ και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα καταβλήθηκε ή καταβάλλεται στην τη στήριξη των πληγέντων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη Διεύθυνση Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε: «Οι φυσικές καταστροφές που με πρωτόγνωρη σφοδρότητα έπληξαν φέτος τη χώρα μας, δυστυχώς δεν κόστισαν μόνο περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές. Κάποιοι συνάνθρωποί μας, μεταξύ αυτών ένα βρέφος και δύο νεαρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους. Προς αυτές τις οικογένειες αποφασίσαμε να καταβάλουμε μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως μια ελάχιστη πράξη συμπαράστασης και αλληλεγγύη».