Στο παρά πέντε του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και του εκπροσώπου του Ομίλου CCC Σάμερ Χούρι, στην οποία οριστικοποιήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να ευοδωθεί το σχέδιο απόκτησης «ΣΥΡΙΖΑ Channel», σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα που καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο διαμεσολαβητής μεταξύ των δυο πλευρών –Καλογρίτσα και Χούρι- φέρεται να είπε ότι στην συνάντηση αυτή τέθηκε η φόρμουλα της υπεργολαβίας από τον κατασκευαστικό όμιλο προς την εταιρεία Καλογρίτσα προκειμένου να μεταφερθεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ για την εγγυητική επιστολή που ήταν απαραίτητη για την συμμετοχή στον διαγωνισμό. Ο κ. Τόμπρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στην επίμαχη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου που έγινε Παρασκευή πριν την έναρξη της διαδικασία δημοπράτησης, αλλά υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας μέσω ανοιχτής τηλεφωνικής ακρόασης.

Κατά τα λεγόμενά του τον κάλεσε στο τηλέφωνο ο κ. Καλογρίτσας ενημερώνοντάς τον ότι βρισκόταν στο γραφείο του κ. Παππά μαζί με τον κ. Χούρι. «Επειδή ο Καλογρίτσας δεν γνώριζε αγγλικά με έβαλε σε ανοικτή ακρόαση. Με είχαν παρακάμψει γιατί διαφωνούσα με την ιδέα η εγγυητική να εκδοθεί από τράπεζα των Χούρι», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΝΔ και έτσι επινοήθηκε η ιδέα της υπεργολαβίας. Αναφορικά με τον κωδικό White House που αναφέρεται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ο μάρτυρας απέφυγε να αποκαλύψει ποιο πρόσωπο κρύβεται από πίσω εκφράζοντας φόβους ακόμα και για την ζωή του. Φέρεται μάλιστα να ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο αν φοβάται ότι κινδυνεύει «με την ζωή του ή με αγωγή;» κι εκείνος λέγεται ότι απάντησε: «Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;». Ακόμα, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα αλλά ήταν ο «χωροφύλακας» των Χούρι στον επιχειρηματία, ο οποίος επελέγη λόγω των φιλικών σχέσεών του με το τότε κυβερνών κόμμα, προκειμένου να υλοποιηθεί το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον μάρτυρα, των λιβανέζων επιχειρηματιών για απόκτηση τηλεοπτικού καναλιού. Φέρεται να είπε ότι «ήθελαν εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι». Για αυτό μάλιστα ο ίδιος είπε ότι απευθύνθηκε πρώτα στον Γιώργο Κουρή, ακολούθως στον Φίλιππο Βρυώνη και τέλος στον κ. Καλογρίτσα.

Στον Γιώργο Κουρή απευθύνθηκε καθώς είχε εκπομπή στο κανάλι του. Όπως φέρεται να είπε στην προανακριτική «ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: “Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@@@”. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε». Έτσι προχώρησε στην τρίτη επιλογή Καλογρίτσα ο οποίος όμως δεν διέθετε τηλεοπτικό σταθμό: «Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει “μπορώ”. Όλη η αγορά τον φώναζε “κόκκινο” εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν», φέρεται ειπών. Το ενδιαφέρον των Χούρι, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, εστιαζόταν στο να πραγματοποιήσουν τη σύνδεση του αραβικού κόσμου με την Ευρώπη μέσω ενός δίωρου αγγλόφωνου δελτίου ειδήσεων σε ελληνικό δίκτυο για τον αραβικό κόσμο. Πληροφορίες από πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο κ. Τόμπρας κατέθεσε πως η προέλευση των χρημάτων ήταν και σε γνώση του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ είπε ακόμα ότι ο Σάμερ Χούρι τον είχε ενημερώσει ότι σε επικοινωνία του με τον τότε υπουργό

Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, εκείνος είχε πει «να πάει να γ@@@@@ ο Καλογρίτσας, να βάλει λεφτά από την τσέπη του». Επίσης, φέρεται να ανέφερε ότι σε κανένα από τα email, τόσο αυτά που περιλαμβάνονται στα υπομνήματα Καλογρίτσα, όσο και σε εκείνα που έχει ο ίδιος στα χέρια του καθώς και όλες οι επαφές των δυο επιχειρηματικών πλευρών γίνονται μέσω του ιδίου, δεν υπάρχουν αναφορές στο όνομα του κ. Παππά ούτε του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα δε με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόμπρας εμφανίζεται να κατέθεσε ότι υπάρχει memorandum με υπογραφές για συνεργασία Χούρι – Καλογρίτσα για να βγάλουν την ζημιά των 3 εκατ. ευρώ, όμως δεν ευδοκίμησε αυτή η συνεργασία το 2018 και για αυτό η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ελβετική Δικαιοσύνη όπου προσέφυγε ο Όμιλος CCC και δικαιώθηκε.