Ρεβίθια με ανανά, φινόκιο και λάιμ

Όταν τα όσπρια συνδυάζονται με φρούτα και λαχανικά σε ένα κρύο πιάτο.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 10′ Αναμονή (αν χρησιμοποιήσουμε ξερά ρεβίθια) 8 ώρες Μαγείρεμα 40′- 45′ 

  

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

50 ml ελαιόλαδο

χυμός από 11/2 λάιμ

250 γρ. ρεβίθια κατεψυγμένα (ή ξερά μουλιασμένα από την προηγούμενη νύχτα)

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 μέτριο φινόκιο, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

Αλάτι

Τσίλι σκόνη (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λάιμ και το αλάτι. Χτυπάμε με σύρμα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο τσίλι.

Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια, τον ανανά, το φινόκιο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk