Προετοιμασία 15′

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο

200 γρ. μοβ λάχανο, ψιλοκομμένο

3 καρότα τριμμένα

2 μπαστούνια σέλερι, σε λεπτές φέτες

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Χυμός από 1 λεμόνι

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ.

Αναμειγνύουμε τα λάχανα σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε λίγο και τα «ζυμώνουμε» με τα χέρια, να καλυφθούν με το αλάτι. Τα σουρώνουμε αν βγάλουν υγρά. Τα ξαναβάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.

Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.