H ιαπωνική φίρμα είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι του 2019 την πρόθεσή της να κατέβει στον ηλεκτρικό στίβο με όχημα ένα SUV το οποίο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποκαλυφθεί με αφετηρία την επικείμενη έκθεση της Σαγκάης σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Το μοντέλο θα αναλάβει το βάρος των συστάσεων για την νέα ηλεκτρική γκάμα της Toyota με τα διακριτικά Below Zero. Επί του παρόντος, το μόνο στοιχείο που έχουμε για το ηλεκτρικό SUV είναι ένα teaser που αποτυπώνει την όψη του.

Σε αυτήν ξεχωρίζουν οι γαλάζιες λεπτομέρειες, δηλωτικές της ηλεκτροκίνησης, η… έλλειψη παραδοσιακής, ανοιχτής γρίλιας αλλά και η παρουσία μιας μικρότερης γρίλιας χαμηλότερα η οποία πιθανότατα θα αξιοποιηθεί επικουρικά για την ψύξη υποστηρικτικών συστημάτων του ηλεκτροκίνητου συνόλου.

Όπως και να έχει με το πρώτο επίσημο δείγμα γραφής, όπως είναι γνωστό το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Toyota θα αξιοποιήσει την σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση πλατφόρμα e-TNGA. Σύμφωνα με τις συστάσεις θα πρόκειται για μια εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικά μήκη και τύπους αμαξωμάτων αλλά και διαφορετικές διατάξεις με έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες.

Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα που θα βασιστούν στην συγκεκριμένη αρχιτεκτονική θα προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης στους μπροστινούς, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αναλόγως το μοντέλο, οι ηλεκτροκινητήρες θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες απόδοσης από  50 έως 100 kWh.

Επιστρέφοντας στην επικείμενη αποκάλυψη της Toyota, το νέο πρωτότυπο μοντέλο θα έχει ανάλογο μέγεθος με το RAV-4 ενώ όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής πωλήσεων της Toyota τον περασμένο Δεκέμβριο, η έκδοση παραγωγής αναμένεται να προκύψει σε ένα με δύο χρόνια.